Салат "Ситий кум" з куркою і грибами

Приготувавши салат “Ситий кум” на святковий стіл, ви зрозумієте, що всі інгредієнти добре поєднуються між собою, виходить дуже смачний, ситний і незвичайний салат. Гідне блюдо для зустрічі гостей. Самі посудіть, що курка, гриби і сир складають ідеальну компанію, але особливо серед них виділяються консервовані ананаси, вони-то і надають салату той незабутній смак, за який його так всі люблять. Назва салату дуже завзяте, таке оригінальне, що не терпиться з вами поділитися секретами його приготування.

СКЛАДОВІ:
– 200 грам охолодженого курячого філе,
– 100 грам твердого сиру,
– 150 грам консервованих ананасів,
– 250 грам грибів (печериць),
– 150 грам волоських горіхів,
– 150-180 грам майонезу,
– сіль за смаком.

Приготування:

1). Гриби (я використовувала шампіньйони) промиваємо та нарізаємо пластинками. Потім обсмажуємо з використанням невеликої кількості рослинного масла. Печериці в процесі обсмажування солимо, злегка перчимо для додання додаткового смаку.
2). Куряче філе відразу відварюємо і охолоджуємо. А остившем вигляді нарізаємо його кубиками, тепер можна додавати курку в салат. Не забуваємо посолити воду, де вариться куряче філе. Грудка має нейтральний смак, тому ідеально поєднується з грибами, особливо з печерицями.
3). Шматочки ананасів дістаємо з банки і ще нарізаємо на більш дрібні квадратики. Хоч консервовані ананаси продаються вже шматочками, але все-таки вони завеликі для салату.
4). Твердий сир тремо на терочке і для салату краще вибирати той вид сиру, який ви любите найбільше. Я люблю купувати голландський сир, він відмінно підходить для всіх салатів.
5). Домішувати нарізані інгредієнти, плюс до всього додаємо злегка подрібнені волоські горіхи. Заправляємо салат смачним майонезом.
6). Кілька разів перемішуємо салат, даємо просочитися, ставимо в холодильник на 15-20 хвилин. Потім викладаємо салат в порційні тарілки і страви.
7). Готовий салат “Ситий кум” чудово виглядає на столі і на смак багатьох приємно здивує.

Смачного!