Салат з пекінською капустою, курячою грудкою і ананасами – легка закуска з курки, яку можна приготувати на вечерю або подати на святковий стіл. Ви можете відварити сиру курку для цієї страви або взяти копчену курячу грудку. Копчена курочка менш корисна, зате смачна, раджу покладатися на свій смак. Ананас підійде як сирої, так і консервований, з консервованими фруктами блюдо вийде солодше.
Складові:
– варена грудка – 650 гр .;
– капуста пекінська – 500 гр .;
– цибуля порей – 50 гр .;
– ананас консервований – 250 гр .;
– червоний перець, сіль.
Для заправки:
– їдальня гірчиця – 15 гр .;
– оливкова олія – 30 мл .;
– соус соєвий – 20 мл .;
– майонез – 150 гр .;
– цукровий пісок – 10 гр .;
– часник – 1 зуб .;
– сіль, чорний перець.
Приготування:
1). Листочки пекінської капусти шаткуємо тонкими смужками, кладемо в глибоку миску або скляний салатник.
2). Світло зелену частину стебла цибулі порею нарізаємо кільцями і додаємо до шинкованной капусті. Уважно огляньте стебло порею, промийте проточною водою, так як в поглибленнях між листям може бути пісок.
3). Варену грудку чистимо від шкіри і кісток, м’ясо ріжемо кубиками, додаємо до подрібненим овочам.
Грудку зварити просто – покладіть м’ясо в каструлю, додайте зубчик часнику, лавровий листок, трохи перцю, корінь петрушки і селери, сіль, влийте 1 літр холодної води. Готуйте 40 хвилин, потім остудіть в бульйоні.
4). Консервовані ананаси ріжемо кубиками розміром близько сантиметра, додаємо до решти інгредієнтів.
5). Змішуємо заправку – розтираємо в мисці майонез, смачне оливкова олія гарної якості, соєвий соус, цукровий пісок, сіль і столову гірчицю. Додаємо пропущений через прес зубець часнику, соєвий соус і чорний перець, перемішуємо, щоб крупинки цукру і солі повністю розчинилися і заправляємо блюдо.
6). Перемішуємо продукти з заправкою, прибираємо в холодильник на 1 годину. Хочу ще звернути вашу увагу на рецепт з фото салату “Буржуйський” з ананасами і куркою.
7). Перед подачею посипаємо кільцями цибулі порею і меленим червоним перцем.
Смачного.