Весняна пора року сприяє тому, аби змінити свій звичний раціон харчування, внести в нього більше природних вітамінів. У цьому нам допоможуть весняні салати з редиски. Пропоную Вашій увазі п’ять рецептів смачних та оригінальних салатів з редиски.
Складові:
Сир домашній – 200 г.
молода картопля, відварена і очищена – 4 шт.
редиска – 200 г.
помідори – 2 шт.
пучок зелені
сіль, перець, оливкова олія.
Приготування:
Сир розім’яти виделкою разом з сіллю, перцем та подрібненою зеленню. Редиску, помідори і картоплю нарізати великими кубиками. Викласти на дно порційних стаканчиків домашній сир, зверху шарами розкласти картоплю, редиску і помідори. Посипати зеленню, сіллю і перцем. Полити оливковою олією.
Складові:
картопля – 2 кг.
цибуля – 1 шт.
холодна вода – 2/3 чашки.
білий дистильований оцет – 1/2 чашки.
редиска – 5-7 шт.
зелений консервований горошок – 1/2 банки
цукор – 1 ч.л.
сіль – 1/2 ч.л.
майонез – 1 чашка.
подрібнений кріп для подачі, нарізані варені яйця для подачі
Приготування:
1). Помістити картоплю у велику каструлю і залити водою, довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити до м’якості, приблизно 30 хвилин.
2). Злити воду і дати картоплі трохи охолонути. Картоплю очистити і нарізати скибочками близько 1 см завтовшки.
3). Редиску помити та нарізати тонкими кружечками. Змішати картоплю, цибулю, редиску, зелений горошок, воду, оцет, цукор і сіль у великій мисці. Розділити між двома салатницями і дати постояти 10 хвилин.
4). Додати майонез в кожну ємність і акуратно перемішати. Поставити в холодильник на 2 години. За бажанням прикрасити салат подрібненим кропом або нарізаними вареними яйцями.
Складові:
редиска – 5 шт.
огірки – 2 шт.
помідор – 1 шт.
цибуля – 1/2 шт.
петрушка – кілька гілочок
сіль, мелений перець за смаком
рослинна олія – 2-3 ст.л.
Приготування:
Всі овочі помити і обсушити. Нарізати огірки і редиску тонкими кільцями. Помідор нарізати дольками. Червону цибулю очистити і тонко нарізати. Зелень подрібнити за допомогою ножа або порвати руками. З’єднати всі інгредієнти в салатниці, посолити і поперчити. Заправити соняшниковою, оливковою або кукурудзяною олією.
Складові:
свіжі огірки – 2 шт.
редиска – 5-7 шт.
сир “Фета” – 100 г.
чорний кунжут – 1-2 ч.л.
сіль, зелень за смаком, оливкова олія.
Приготування:
Фету нарізати кубиками. Змішати овочі і сир, посипати чорним кунжутом і рубаною зеленню. Полити оливковою олією, посолити за смаком.
Салат з редиски з помідорами та грінками
Складові:
листя салату – 100 гр.
редиска – 5 шт.
помідори черрі – 8 шт.
білий хліб – 2 скибочки
оливкова олія – 2 ст.л.
лимонний сік – 1 ч.л.
сіль, перець за смаком
Приготування:
Білий хліб нарізати кубиками і підсушити в духовці. Всі овочі помити і обсушити. Редиску нарізати тонкими кружечками. Викласти листя салату в тарілку, зверху розкласти помідори черрі і шматочки редиски. Посипати грінками. Приготувати заправку з оливкової олії, лимонного соку, солі і перцю. Полити салат заправкою і відразу ж подавати.
Смачного!