Грибно-гречані котлети
Грибно-гречані котлети

Складові:

гречана крупа – 1 склянка
чиста питна вода – 400 мл.
шампіньони – 800 г.
цибуля – 2 шт.
Сіль за смаком
Перець за смаком
Свіжа зелень (кріп і петрушка) – за смаком
Панірувальні сухарі – для обсмажування
Рослинна олія – ​​для обсмажування

Приготування:

1) Для приготування відварити гречку до повної готовності в підсоленій воді. Потім, щоб гречка упріла, укутати каструлю в покривало або ковдру на 10 хвилин. Після чого, посолити кашу і перемішати.

2) Промити гриби під холодною проточною водою. Просушити їх за допомогою паперового рушника і нарізати на невеликі шматочки. Цибулю очистити і дрібно нарізати.

3) Свіжу зелень ретельно промити і дрібно нарізати. Поставити на вогонь глибоку сковороду, налити олію і викласти по черзі підготовлені інгредієнти. Спочатку обсмажте цибулю (3-4 хвилини), потім печериці (10 хвилин).

4) Додати сіль, перець і перемішати. Залишити на кілька хвилин і зняти сковорідку з плити. Коли маса охолоне, перекласти її в блендер і подрібнити до однорідної маси. Додати до неї зелень і знову подрібнити.

5) З’єднати настоявшу гречану кашу з грибною масою і ретельно вимісити в фарш. Зробити з фаршу котлети. Для зручності змочити руки в холодній воді, щоб фарш не прилипав до рук. Кожну котлету обваляти з усіх боків в сухарях. Обсмажите до золотистої скоринки. Потім перекласти в глибоку сковороду, додати трохи питної води і протушкувати 15 хвилин.

Подавати на стіл з салатом зі свіжих овочів.

Смачного!

TandiCook telegram