Перш за все, хочу поділитися деякими секретиками, дуже важливими для того, щоб “тісто” для зраз вийшло еластичним і вони не втратили форму під час приготування. І справа тут зовсім не в кількості борошна. Її використовуємо по мінімуму.
1. З відвареної картоплі зливаємо всю рідину. Перед тим як його товкти, він повинен бути абсолютно сухою!
2. Пюре має повністю охолонути, перш ніж додаємо в нього борошно і яйце. Формуємо зрази саме з холодної картопляної маси.
Вам потрібно:
Інгредієнти для зраз:
– Картопля;
– Яйце;
– 2 ст л борошна;
– Сіль.
Інгредієнти для печінкової начинки:
– Печінка яловича;
– Цибулина;
– Рослинна олія (для смаження цибулі);
– Сіль, перець чорний мелений.
А так само панірувальні сухарі, один сирий жовток.
Як готувати:
1. Картоплю чистимо, миємо, відварюємо, не забувши посолити. Товчемо.
2. У остигле картопляне пюре додаємо 2 ст л борошна і одне сире яйце. Ретельно вимішуємо. Маса повинна вийде еластичною і добре відлипати від рук.
3. Готуємо начинку.
Печінка відварюємо. Подрібнюємо блендером (можна пропустити через м’ясорубку). Цибулину чистимо, дрібно ріжемо, обсмажуємо на рослинному маслі до м’якості. З’єднуємо печінка з цибулею, солимо і перчимо. Додаємо пару ст л картопляного пюре (для додання начинці однорідної маси) і добре перемішуємо.
4. Беремо стільки пюре, щоб сформувати рівну лепешечку, на яку викладаємо начинку. Потім акуратно з’єднуємо протилежні краї лепешечки. Ліпимо як пиріжок. Надаємо потрібну форму.
5. Обвалюємо з усіх старон в панірувальних сухарях. Можна просто змастити верх жовтком. Викладаємо на пронівень, змащений олією.
6. Готуємо в духовці при 180-200 градусах хвилин 15.