Для того щоб прикрасити стіл, зовсім не обов’язково готувати складні салати з екзотичних продуктів, можна взяти прості інгредієнти, додати трохи фантазії, приправити натхненням і отримати чудову страву.
Пропонуємо вашій увазі декілька рецептів оригінальних салатів з консервованої риби. До того ж вони досить швидко готуються і можуть “врятувати” вас у разі несподіваного приходу гостей.
Салат з сардинами та яйцями.
До інгредієнтів ви можете додавати різні свіжі або варені овочі, гриби, а також змінювати заправку на свій смак.
Складові:
- консерви рибні – 1 банка
- яйця – 3 шт.
- майонез – 200 г.
- зелена цибуля, петрушка, кріп.
Приготування:
Для приготування салату з консервованої сардини, спочатку відваримо яйця, очистимо їх і наріжемо кубиками. Рибу потрібно розім’яти виделкою. Зелень дрібно нарізаємо, змішуємо всі інгредієнти і заправляємо майонезом.
Ви можете додати у салат сухарики, приміром, зі смаком риби, але тоді салат треба відразу подавати до столу, щоби сухарики залишилися хрусткими.
Салат з крекером та сардиною
Складові:
- консерви рибні – 1 банка
- яйця – 4 шт.
- крекер бутербродний – 24 шт.
- сир – 150 г.
- зелена цибуля – 2 стрілки
- майонез – за смаком
- часник – 2 зубчики
Приготування:
На дно салатниці викладаємо шар солоного крекеру. Відварюємо яйця, чистимо, натираємо білки на середній тертці, потім змішуємо з 2 столовими ложками майонезу і викладаємо на крекер. Зверху – наступний шар крекеру.
Рибу розминаємо виделкою, олію не зливаємо, вона має просочити крекер. Потім викладаємо її наступним шаром в салатницю, посипаємо дрібно нарізаною зеленою цибулею і накриваємо ще одним шаром крекеру.
Натираємо сир на середній тертці, змішуємо з видавленим часником і 4 столовими ложками майонезу і викладаємо на крекер. Зверху – наступний шар солоного крекеру, яким змащуємо 2-3 столовими ложками майонезу і посипаємо натертим жовтком.
Салат прикрашаємо петрушкою, кропом або свіжим огірком.
Салат з сардини та рису
Складові:
- консерви рибні – 1 банка
- яйця – 2 шт.
- рис відварний – 1 склянка
- цибуля – 1 шт
- майонез – 1-2 ст. ложки
Приготування:
Розминаємо консерви виделкою (не зливаємо олію), змішуємо з вареним рисом, дрібно порубаними яйцями і цибулею, заправляємо майонезом та викладаємо в салатницю.
Салат з грибами та сардиною
Складові:
- консерви рибні – 1 банка;
- яйця – 5 шт.;
- гриби – 400 г;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт;
- огірок маринований – 2 шт.;
- сир – за смаком;
- майонез – 1-2 ст. ложки.
Приготування:
Гриби (краще шампіньйони) нарізаємо скибочками і злегка підсмажуємо.
Нарізаємо дрібно цибулю, моркву натираємо на тертці і обсмажуємо овочі на сковорідці. Олію використовуємо з консерви, тому зайву олію зі сковорідки треба злити.
Рибу розминаємо, огірок нарізаємо соломкою, варені яйця натираємо на тертці і викладаємо всі інгредієнти шарами в салатницю. Першими йдуть гриби, потім яйця, потім огірок, сардини і зверху цибулю з морквою.
Кожен шар салату з консервованої сардини змащуємо майонезом. Перед подачею на стіл посипаємо натертим сиром. Смачного!