Салат

Складові:

куряча грудинка – 300-350 гр.,
печериці – 300-350 гр.,
свіжі огірки – 2 шт.,
курячі яйця – 3-4 шт.,
чорнослив – 50 гр.,
ріпчаста цибуля – 1 шт.,
майонез – 200-220 мл.,
рослинне масло – 50-60 мл.,
сіль за смаком,
перець чорний – за смаком,
зелень петрушки і кропу.

Приготування:
1. Печериці промийте і просушіть паперовим рушником. Наріжте пару грибів на кілька часточок (5-6 шт.) І посмажте з двох сторін в невеликій кількості рослинного масла. Ці заготовки будуть використані для прикраси салату.
2. Решта печериці наріжте соломкою. Гасіть на середньому вогні, з додаванням рослинної олії (2-3 ст. Лож.), Поки не випарується вся рідина.
3. Ріпчасту цибулю очистіть, промийте і також наріжте тонкою соломкою. Перекладіть в сковороду і доведіть до легкого золотистого кольору.
4. Перемішайте цибулю з грибами, посоліть і поперчіть за смаком. Готуйте ще протягом 5-7 хвилин. Але тільки не пересушити грибну суміш.
5. Курячу грудинку відварити в підсоленій воді до готовності. Остудіть і наріжте соломкою, або ж розділіть на волокна. Порада: під час варіння грудинки в воду можете додати лавровий лист і перець горошком. Це додасть м’ясу більше аромату.
6. Свіжі огірки промийте і наріжте тонкою соломкою.
7. Курячі яйця відваріть і остудіть. Розділіть на жовтки і білки. Окремо натріть на дрібній тертці.
8. Всі інгредієнти готові, тому можна приступити до складання салату. Він викладається шарами. Викладіть на кругле блюдо шар з грибів з цибулею. Розрівняйте.
9. Майонезом «намалюйте» сіточку. Усі наступні шари також потрібно буде змащувати майонезом.
10. Розподіліть по всій поверхні шар з чорносливу, попередньо нарізаного тонкою соломкою. Не забудьте про майонез.
11. Наступний шар – куряча грудинка.
12. За нею йдуть підготовлені огірки. Розрівняйте, щоб поверхня не стала горбистої.
13. Розподіліть по всій поверхні натерті білки. Це простіше зробити виделкою.
14. Потім сховайте всі шари жовткова масою. Цей завершальний шар не потрібно покривати майонезом.
15. Зверху «намалюйте» майонезом стовбури берізок і гілки. Зеленню петрушки імітуйте листя. У коренів викладіть часточки грибів, прикрасьте зеленню кропу (замість трави). Відмітини на стовбурах зробіть з чорносливу. Ну от і все. Салат з куркою і печерицями готовий. Приберіть блюдо з салатом в холодильник на 30-60 хвилин, щоб всі інгредієнти встигли «подружитися» між собою. Потім сервірують.

Смачного!