Салат "Королівський" з грибами і картоплею

Існує стільки різних варіантів даного салату, що вже складно сказати, який склад – класичний. Незважаючи на це, я з упевненістю можу сказати, що моїй родині подобається салат “Королівський” з грибами і куркою. Люблю його робити, щоб порадувати улюблених його багатим смаком.
Інгредієнти розраховані на 4-6 порцій салату. Рецепт з покроковими фото спростить процес готування.

СКЛАДОВІ:

– яйця – 4 шт.,
– печериці – 400 гр.,
– картопля – 3 шт. середнього розміру,
– сир середньої твердості – 200 гр.,
– цибуля – 1 шт.,
– куряча грудинка -300-350 гр.,
– майонез – 200 гр.,
– рослинна олія,
– сіль і перець за смаком.

Приготування:
1. Відваріть окремо яйця, курячу грудинку і картопля. Наріжте дрібно цибулю і обсмажте на розпеченій сковороді з невеликим додаванням рослинної олії.
2. Наріжте шампіньйони і відправте до цибулі. Обсмажуйте на повільному вогні до готовності, зрідка, помішуючи.
3. Поки гриби остигають, наріжте остиглий картопля кубиками. Покладіть їх в миску з бортиками.
4. Покрийте картопля невеликим шаром майонезу.
5. Наріжте також кубиками середнього розміру курячу грудку і покладіть на картоплю, змастивши майонезом.
6. Поверх курячої грудинки додайте смажені печериці та також покрийте невеликим шаром майонезу. Порада: не кладіть в салат ще теплі інгредієнти.
7. Яйця розділіть на білки і жовтки. Натріть на дрібній тертці білки і додайте трохи майонезу зверху. Це буде останній шар, тому переконайтеся, щоб салат вийшов соковитим.
8. На дрібній тертці натріть сир поверх білків.
9. Останній шар, який і надає салату «золотий» відтінок – яєчні жовтки. Натріть поверх всього салату жовтки.
10. Готовий салат бажано залишити на ніч настоятися і тільки на наступний день подати на стіл. Тому, майте терпіння, не поспішайте його дегустувати завчасно. Від того що він настоїться, смак стане набагато дивовижно. Якщо ви любите морепродукти, то можна приготувати такий салат «Королівський» з крабовими паличками.

Смачного!