Салат


Салат “Наполеон” з куркою і грибами, рецепт якого з фото і покроково ми для вас сьогодні підготували, – смачний листковий салат з незвичайним оформленням. Зовні він дійсно нагадує знаменитий торт Наполеон, тільки в закусочної варіанті. Інгредієнти в салаті підібрані так, щоб він був в міру ситним, соковитим і не важким для шлунка. Куряче філе краще відварити і остудити в бульйоні, гриби обсмажити з цибулею або без нього, огірки підійдуть як мариновані, так і солоні. Як варіант, можна замінити смажені печериці маринованими грибами, такий салат буде більш легким. Огірки в цьому випадку не знадобляться.
Для оформлення салату не обов’язково мати кулінарне кільце або роз’ємну форму. Можна викласти всі інгредієнти шарами, промазуючи майонезом, і потім обсипати верх і боки подрібненими крекерами або панірувальними сухарями.

Складові:

– відварене куряче філе – 300 гр;
– свіжі шампіньйони – 150 гр;
– ріпчаста цибуля – 1 шт;
– мариновані огірки – 2 шт;
– варені яйця – 2-3 шт;
– картопля відварна – 4-5 шт;
– майонез – до смаку;
– сіль, перець – за смаком;
– масло рослинне – 2 ст. л .;
– крекери або панірувальні сухарі – для оформлення.

Приготування:
1). Свіжі печериці нарізаємо дрібними кубиками. Ріжемо дрібно цибулю.
2). У розігріте масло висипаємо спочатку цибулю, обсмажуємо до м’якості НЕ засушівая. Додаємо гриби, обсмажуємо поки не випарується сік. Підсолюємо і перчимо до смаку. Остужаем.
3). Картопля, яйця і куряче м’ясо відварюємо заздалегідь, ці продукти перед нарізкою потрібно остудити. Ріжемо кубиками куряче філе або розбираємо на короткі волокна. Дрібно ріжемо огірочки.
4). Натираємо на дрібній або крупній тертці остиглий картопля і яйця.
5). Основу салату робимо з тертої картоплі, щоб вона була міцною, не розвалилася. У центр ставимо кулінарне кільце, викладаємо шар картоплі. Ущільнюємо за допомогою толкушкой. Змащуємо майонезом цей і всі наступні шари.
6). Викладаємо яйця, розрівнюємо і теж притискаємо товкачем. Промащуємо майонезом, шари повинні бути соковитими.
7). Додаємо мариновані огірки або замість них дрібно ріжемо мариновані гриби.
8). Далі йде шар курячого філе. Викладаємо на огірки, ущільнюємо, змащуємо майонезом.
9). Верхній шар з обсмажених грибів. Його потрібно вирівняти, щоб не було провалів і ущільнити. Змащувати майонезом чи ні – справа смаку. У будь-якому випадку на цей шар його знадобиться небагато.
10). Посипаємо верх панірувальними сухарями або розмеленим в блендері крекером (беремо солоний). Знімаємо кільце. Бока салату теж можна обсипати паніруванням, попередньо промазав майонезом.
11). Прибираємо салат на одну-дві години в холодильник, йому потрібен час, щоб просочитися. Подаємо, прикрасивши зеленню або шматочками свіжих, маринованих овочів.

Смачного!