Салат Вальдорф з куркою

Приготування класичного американського салату Вальдорф з куркою обумовлено деякими правилами. Саме про них ми розповімо в нашому докладному рецепті з фото. У складі цієї страви тільки корисні продукти: стебловий селера, кисло-солодкі яблука, відварене куряче філе і волоські горіхи. Зустрічаються варіації зі свіжим виноградом або родзинками, так само є рецепти, в яких стебловий селера замінюють кореневих, а волоські горіхи кедровими або фундуком. Заправка для салату пропонується на вибір – сметана (сучасний варіант), домашній майонез або натуральний йогурт.
Особливість салату – велика нарізка інгредієнтів. Черешкова селера нарізають кільцями, стебловий шаткують довгою соломкою. Яблука ріжуть часточками або теж соломкою і після нарізки збризкують лимонним соком, щоб м’якоть не темніли. Куряче філе нарізають пластинами або великими шматками, щоб можна було підчепити виделкою. Заправки додають трохи, поливаючи салат перед подачею.

Складові:

– велике яблуко кисло-солодкого смаку – 1 шт;
– відварне філе курячої грудки – 150 гр;
– стебловий селера – 2 стебла;
– волоські горіхи – жменя;
– сіль за смаком;
– мелений перець – за смаком;
– лимонний сік – 0,5 ч. Л;
– натуральний йогурт – за смаком.

Приготування:

1). Яблуко очищаємо від шкірки, вирізаємо серцевину з насінням. М’якоть ріжемо пластинами завтовшки 1-1,5 см. Відразу після нарізки скроплюємо соком лимона, перемішуємо, щоб часточки не темніли.

2). Черешки селери підрізаємо. Ножем зчищають грубі волокна, якщо черешки задавнив. Молодий селера чистити не потрібно, нарізаємо кільцями або короткою соломкою.

3). Відварну курку нарізаємо крупно, пластинами або шматками.

4) .Грецкіе горіхи можете замінити іншими, які є: кедровими, фундуком, кешью. Ядра волоського горіха висипаємо на сковорідку, злегка підсмажуємо. Потім поміщаємо в ступку і злегка подрібнюємо, щоб залишалися великі шматочки. Або ріжемо ножем на дошці.

5). Змішуємо селера, яблуко, куряче м’ясо. За смаком подсаливаем, можна злегка поперчити.

6). Додаємо в салат волоські горіхи, акуратно перемішуємо і викладаємо на тарілку. Заправляється салат перед подачею, але частина його не заправляють, а подають з двома-трьома видами заправки, щоб був вибір.

Смачного!