Листкові салати готувати трохи довше, ніж звичайні, але якщо ви складаєте меню для святкового столу, неодмінно включите в нього парочку таких салатів, як салат “Венеція” з чорносливом і куркою. Саме такий покроковий рецепт з фото ми і представляємо сьогодні вашій увазі. Виглядають листкові салати набагато ефектніше і смачніше, а якщо подача буде порціонної, то зі стовідсотковою впевненістю можна сказати, що тарілки швиденько спорожніють. Це буде найкращою подякою за ваші старання!
Салат “Венеція” за складом досить ситний, але не важкий за рахунок додавання свіжого огірочка. В якості заправки відмінно підійде домашній майонез. Можете зробити його в двох варіантах: для великої компанії викласти шарами на одній страві, а якщо збирається кілька людей, то викладіть порційно на десертних тарілочках.
Складові:
– відварне філе курки – 200 гр;
– картопля варена – 5-6 шт;
– чорнослив – 8-10 шт;
– свіжий огірок – 1 шт;
– сіль за смаком;
– майонез – до смаку;
– гілочки зелені, маслини – для прикраси.
Приготування:
1). Відварюємо картоплю в шкірці або очищений – як вам зручніше. Якщо варите в мундирі, то після подрібнення злегка підсолити, а при варінні у воді не забудьте посолити за смаком.
2). Заздалегідь зваримо куряче м’ясо, остудити. З чорносливу видалити кісточки. Якщо у огірків щільна груба шкірка або є пухирці, очищаємо від шкірки. Наріжемо м’ясо і чорнослив шматочками середньої величини. Огірок наріжемо подрібніше, меленьким кубиком.
3). Картопля натираємо на крупній тертці, при необхідності подсаливаем. Половину тертої картоплі викладаємо першим шаром, ущільнюємо товкачем або ложкою, щоб у салату була стійка основа. Змащуємо майонезом.
4) Наступний шар зробимо з вареної курки і посипем зверху чорносливом. Теж злегка ущільнити і смажена майонезом.
5). На курку з чорносливом викладаємо решті картопля, теж ущільнюючи товкачем. Робимо майонезний шар, добре промащуючи картоплю.
6). Висипаємо зверху кубики огірків. Цей шар ущільнювати не потрібно. Залишимо салат просочитися на півгодини, не знімаючи форму.
7). Акуратно звільняємо салат, знімаємо кільце або форму. Прикрашаємо гілочкою свіжої руколи або будь-якою зеленню, в центр кладемо маслину, оливку або чорнослив. Подаємо до столу.
Смачного!