В розпал сезону гарбузів можна поексперементувати і приготувати безліч оригінальних страв з гарбуза. До прикладу, спагеті з печеним гарбузом та фетою під вершково-горіховим соусом. Повірте, на смак не менш вишукано, ніж на слух.
Складові:
- 300 г. спагетті
- 150 г. гарбуза
- 75 склянки волоських горіхів
- 300 мл. вершків
- 2 зубці часнику
- 75 г. вершкового масла
- 100 г. сиру фета
- 1 ст. л. оливкової олії
- сіль, перець, прованські трави
- м’ята
Приготування:
1) Очистити гарбуз та порізати дольками або кубиками. Скропити оливковою олією та посипати травами, сіллю і перцем. Запікати в духовці при 180℃ на протязі 25 хвилиню
2) Спагеті відварити в підсоленій воді майже до готовності (стан аль денте).
3) Попередньо просушити в духовці горіхи (приблизно 5 хвилин) і подрібнити їх в блендері на дрібні крихти.
4) У глибокій сковорідці на вершковому маслі підсмажити горіхи на протязі 3 хвилин. Додати до них вершки, дрібно порізаний часник, посолити та поперчити. Готувати 3 хвилини.
5) До готового соусу додати відварені спагеті і прогріти усе на протязі 1 хвилини.
6) Подавати, посипавши кубиками сиру фети та запеченого з прянощами гарбуза, прикрасити листям м’яти.