Складові
- Цвітна капуста (головка) – 1-1,5 шт.
- Перець чорний горошком – 3-4 шт.
- Гвоздика – 2-3 шт.
- Вода – 1 л.
- Сіль – 70 г.
- Цукор – 100 г.
- Оцтова есенція – 50-55 г.
- Лавровий лист – 1-2 шт.
- Морква – 1-2 шт.
Приготування
1Головку цвітної капусти розділіть на окремі суцвіття, потім суцвіття ретельно промийте.
2Підготовлені суцвіття бланшуйте в киплячій воді з сіллю та лимонною кислотою (на 1 л води – 25 г. солі і 1 г. кислоти), варіть протягом 3-4 хвилин, потім шумівкою перекладіть в холодну воду. Після цього суцвіття треба укладати в банки.
3 Підготуйте літрові банки – вимийте. На дно простерилізованої банки викладіть перець горошком, гвоздику, лавровий лист.
4Суцвіття старайтесь класти назовні (до стінок банки). Додайте очищену, промиту та нарізану моркву.
5Приготуйте маринад. У воду додайте сіль, цукор, оцтову есенцію, доведіть до кипіння. Киплячим маринадом залийте капусту в банках.
6
Накрийте банки чистими стерилізованими кришками та простерилізуйте в киплячій воді протягом 10 хвилин. Закрийте банки та охолодіть.
7 Зберігайте цвітну капусту в темному прохолодному місці.
Смачного!