Маринована цвітна капуста
Маринована цвітна капуста

Складові

  • Цвітна капуста (головка) – 1-1,5 шт.
  • Перець чорний горошком – 3-4 шт.
  • Гвоздика – 2-3 шт.
  • Вода – 1 л.
  • Сіль – 70 г.
  • Цукор – 100 г.
  • Оцтова есенція – 50-55 г.
  • Лавровий лист – 1-2 шт.
  • Морква – 1-2 шт.

Приготування

1Головку цвітної капусти розділіть на окремі суцвіття, потім суцвіття ретельно промийте.

2Підготовлені суцвіття бланшуйте в киплячій воді з сіллю та лимонною кислотою (на 1 л води – 25 г. солі і 1 г. кислоти), варіть протягом 3-4 хвилин, потім шумівкою перекладіть в холодну воду. Після цього суцвіття треба укладати в банки.

3 Підготуйте літрові банки – вимийте. На дно простерилізованої банки викладіть перець горошком, гвоздику, лавровий лист.

4Суцвіття старайтесь класти назовні (до стінок банки). Додайте очищену, промиту та нарізану моркву.

5Приготуйте маринад. У воду додайте сіль, цукор, оцтову есенцію, доведіть до кипіння. Киплячим маринадом залийте капусту в банках.

6

Накрийте банки чистими стерилізованими кришками та простерилізуйте в киплячій воді протягом 10 хвилин. Закрийте банки та охолодіть.

7 Зберігайте цвітну капусту в темному прохолодному місці.
Смачного!


Новинки від Tandicook.com.ua в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/tandicook