Квашені огірки на зиму

Складові:
огірки домашні
гілочки кропу (з суцвіттям)
сіль – 1 ст. л.
холодна вода
часник

Приготування (приклад на 1-літрову банку) :
1). Миємо огірки, відрізуємо з двох сторін хвостики.
2). На дно банки кладемо 1 зубчик часнику (розрізаний на 2-3 частини), 1 гілочку кропу.
3). Викладаємо огірки щільно один до одного.
4). Сіль розводимо в холодній воді (200 грам), і виливаємо в банку. Якщо води недостатньо доливаємо ще, так щоб було по самий верх. Накриваємо зверху кришкою.
5). Залишаємо на 2 дні, поки огірки не пожовкнуть.
6). Далі, або закриваємо пластмасовою кришкою і відносимо в холодне міце. Або стерилізуємо протягом 15 хвилин, та закручуємо металевою кришкою, і також відносимо в холодне місце. Я пробувала і так, і так, різниці немає. Огірки гарно стоять до зими.

Смачного!