Салат "Черепашка" з куркою

Останнім часом набирають популярності закусочні салати, оформлені у вигляді тварин, святкових символів. Зустрічаються салатики в формі різдвяного вінка, ялинки, зодіакальних символів, кольорів, тварин. Народ плодило сарказму, як, і кому хочеться. Найголовніше не оформлення, а, звичайно ж, смак салату. Салат “Черепашка” з куркою, волоськими горіхами і чорносливом подається найчастіше для святкового столу. Кожна господиня вкладає душу і намагається приготувати їжу найкращим способом. Сьогодні спробуємо приготувати салат “Черепашка”. Обов’язково спробуйте і цей класичний салат “Цезар”.

СКЛАДОВІ:

– яйце куряче – 1 шт.,
– куряче м’ясо відварне – 400 гр.,
– чорнослив – 100 гр.,
– волоські горіхи – 150 гр.,
– майонез – до смаку,
– зелень, зелена цибуля – 1 пучок,
– яблуко зелене – 1 шт.,
– сир твердий – 150 гр.

Приготування:

1. Для приготування салату відваріть м’ясо птиці. Такий салат можна робити як з курки, так і з відвареної індичатини. Остигнуло м’ясо очистіть від шкірки і хрящиків (якщо такі є). Наріжте дрібними шматочками. Викладіть на плоске блюдо у формі кола.
2. Шар нарізаного м’яса злегка присолите, полийте майонезом.
3. Зелена цибуля наріжте мелкенько. Викладіть зверху на м’ясо. Даний салат можна готувати зі звичайним ріпчастою цибулею, попередньо замаринувавши його в лимонному соці або оцті з цукром. Мені більше подобається даний салат саме з зеленою цибулею.
4. Зелене яблуко натріть на тертці. Натерте яблуко викладіть наступним шаром салату. Розподіліть рівномірно, приділивши увагу краях. При необхідності підрівняйте салат за допомогою широкого леза ножа. Краї відмінно вирівнюються, надаючи правильну форму салату.
5. Яблучний шар змастіть майонезом і розподіліть його так, щоб салат просочився з усіх боків.
6. Твердий сир натріть на крупній тертці. Викладіть наступним шаром салату. Розрівняйте.
7. Сирний шар змастіть майонезом. Розрівняйте. Відварене куряче яйце очистіть від шкірки. Розріжте навпіл. Половинку яйця викладіть з одного краю салату. Це буде імпровізована голова черепашки.
8. Волоські горіхи підсушіть на сухій сковороді, не допускаючи сильної румяности горіхів. Горілі горіхи зіпсують салат. Дайте горіхам охолонути. Переконайтеся, що серед ядерець немає жорстких перетинок. Помістіть остиглі горіхи в пакет і постукайте качалкою. Горіх дуже швидко вирване. Спеціально подрібнювати або нарізати горіх не доведеться. Подрібненої горіховою крихтою посипте салат з усіх боків.
9. Чорнослив наріжте на тонкі смужки. З смужок, на панцирі черепашки викладіть характерні смуги. Краї тарілки прикрасьте зеленню.

Смачного!