Салат Шерлок з куркою і маринованими печерицями

Якщо ви не знаєте, що приготувати до святкового столу або чим пригостити своїх рідних за домашнім обідом, тоді цей рецепт з фото дуже смачного і ніжного салату «Шерлок» вам обов’язково стане в нагоді. Він, без сумніву, займе одне з перших місць серед інших святкових страв. У складі салату дуже прості продукти, і навіть не віриться, що з них виходить дуже ситний і смачний салат.

Складові:

– куряче філе – 300 г,
– яйце куряче – 4 шт.,
– волоські горіхи – 100 г,
– сіль за смаком,
– рослинне масло за смаком,
– печериці мариновані – 200 г,
– цибуля ріпчаста – 1 шт.,
– майонез за смаком,
– перець чорний мелений за смаком.

Приготування:

1). Почнемо приготування з підготовки курячого філе. Купуйте м’ясо курки в спеціалізованих і перевірених магазинах. Заморожені продукти краще не використовувати. Промийте в проточній холодній воді. Якщо вам заважає жир, обріжте його. Перемістіть філе в каструлю і залийте холодною водою, щоб м’ясо було повністю під рідиною. Для поліпшення смаку можна трохи підсолити і додати лавровий листочок. Як тільки водичка в каструльці закипить, зменшіть полум’я і готуйте 25-35 хвилин. Час варіння залежить від розміру курячого філе. Варене м’ясо дістаньте з бульйону і остудіть до кімнатної температури.
2). Поки вариться курочка, підготуємо інші продукти. Велику цибулину очистіть і промийте. Обсушити паперовою серветкою. Наріжте дрібними шматочками. Розігрійте невелику кількість рослинного масла в сковороді. Обсмажте цибулю на сильному вогні до золотистого кольору. Періодично перемішуйте, щоб цибульні шматочки не підгоріли. Після обсмажування остудіть.
3). Курячі яйця промийте та відваріть в підсоленій воді протягом 10 хвилин. Після злийте окріп і налийте холодну воду, щоб їх остудити. Обсушити рушником і видаліть шкаралупу. Наріжте маленьким кубиком.
4). Мариновані печериці дістаньте з маринаду. Умочіть серветкою. Наріжте тонкими пластиками разом з ніжками.
5). Волоські горіхи насипте на гарячу сковороду без масла і злегка підсушіть. Наріжте невеликими шматочками.
6). Остигнуло варене м’ясо наріжте невеликими кубиками.
7). Підберіть відповідний за розміром глибокий салатник. Додайте в нього мариновані гриби, варене куряче м’ясо, обсмажену цибулю, кубики вареного курячого яйця, волоські горіхи. Трохи горішків залиште для прикраси. За смаком насипте сіль і мелений чорний перець. Заправте майонезом. Перемішайте.
8). Перекладіть в чистий салатник. Посипте зверху горіхами, що залишилися і, за бажанням, прикрасьте маринованими печерицями та гілочками петрушки. Салат «Шерлок» готовий.

Смачного!