За що можна полюбити даний салат? Як мінімум за незвичайне оформлення і як максимум за неймовірно смачний результат старань!
Готуватися Салат “Їжачок”, рецепт з фото з куркою і корейською морквою, шляхом накладання шарів один за другим. Останній шар оформляємо ні чим іншим, як звичайною корейською морквою.
Виглядає він барвисто яскраво і дуже красиво. Якщо готуєте на дитячий стіл, тоді майонез краще зробити самим або змастити шари сметаною. Ще подивіться як приготувати салат “Ніжність” з крабовими паличками.
Складові:
– куряча грудка без кістки – 300 гр.,
– цибуля – 1 шт.,
– рафінована соняшникова олія (для пасерування цибулі) – 2-3 ст.л.,
– мариновані гриби (найкраще опеньки) – близько 200 гр.,
– яйця – 3-4 шт.,
– сир – 200 гр.,
– корейська морква – близько 300 гр.,
– майонез – до смаку,
– сіль, перець – за смаком.
Для оформлення:
– опеньки – 1 шт.,
– запашний перець – 2 горошини.
Приготування:
1). Підсолюємо воду, в якій відварюємо курячу грудку. Коли вона охолоне, нарізаємо.
2). Чистимо курячі яйця (попередньо відварені) і натираємо на тертці, краще використовувати середню.
3). Також саме натираємо сир.
4). Окремо пасеруємо наш цибулька, використовуючи рафінована олія. Переважно, щоб лук був нарізаний півкільцями. А готуємо його, довівши до м’якості і легкого золотистого відтінку.
5). Без зайвого масла від смаження, змішуємо куряче філе з луком і майонезом. На блюді для салату викладаємо у формі краплі – це і є наша основа їжачка.
6). Далі зверху викладаємо грибочки (без маринаду),
7) .Викладиваем яйце, шар тертих яєць (за бажанням зі спеціями), і зверху наносимо маленький шар майонезу.
8). Викладаємо сир, Слідом йде сир, і знову майонез.
9). Прикрасити салат. На цьому етапі обережно, так як варто стежити за тим, який виходить форма, також передня частина повинна залишитися не змащеній, адже нам ще належить зробити чарівне личко. І останній етап, змащену частина (все, крім переднього каплевидного ділянки) повністю покриваємо корейською морквою. А решту (нашу мордочку) декоруємо 2 кульками запашного перцю, прикріплюємо їх так, щоб вийшли оченята, і шапочкою від одного опенка робимо носик. Прикрашаємо зеленню.
Смачного!