Складові
- аґрусу 1 кг.
- цукор 1,5 кг.
- апельсин 2 шт.
Приготування
1Кладемо філе в невелику каструльку, заливаємо водою (1,5-2 склянки), ставимо на вогонь, трохи солимо. Аґрус ретельно промити та перебрати. Забрати хвостики та плодоніжки.
2Апельсини посити та обдати кип’ятком, розрізати на дольки. Аґрус та апельсини перекрутити через м’ясорубку з дрібнім ситом та збити блендером. Перетерти через сито та додати цукор.
3Отриманий мус розкласти в попередньо підготовлені, стерильні банки і закрити кришками. Зберігаті в холодильнику або іншому відповідному по температурному режиму місці (підвал, погріб, комора тощо).
Увага! У такому мусі зберігається дуже багато аскорбінової кислоти, тому його можна використовувати як допоміжній засіб при грипі та застуді.